Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Stroom en licht op de Pioneering Spirit

In de Prinses Alexiahaven bij de tweede Maasvlakte wordt momenteel hard gewerkt aan de afbouw van de Pioneering Spirit. De Pioneering Spirit is ‘s werelds grootste hefschip (382 meter lang en 124 meter breed) en wordt gebouwd door het Nederlands-Zwitserse offshorebedrijf Allseas. Abird levert aan boord alle tijdelijke stroomvoorziening, stroomverdeling en verlichting die men voor de afbouw nodig heeft.

Dagelijks zijn er voor verschillende aannemers maar liefst 1000 werknemers aan boord van het schip aan de slag. Op beide boegdelen en het achterdek zorgen vijf generatoren van Abird ervoor dat iedereen van de benodigde stroom wordt voorzien. Daarnaast zijn er 220 LED lampen en drie containers met bekabeling geleverd en aan boord geïnstalleerd. Vanwege de afgesloten ruimtes (ballasttanks) en de grote hoeveelheid aan stroomkabels is er vanuit veiligheidsoverweging gekozen om grotendeels te werken met veilige spanning (42 Volt).

 

Het project is nu aan aantal maanden aan de gang en verloopt naar volle tevredenheid. Daan Akerboom, Constructie Manager voor het Topside Lift System (TLS) licht toe:

“De samenwerking met Abird verloopt zeer prettig. We hebben nu vijf Abird generatoren aan dek draaien welke beide boegdelen en het kantoor van stroom voorzien. Ook het assortiment verlichting sluit goed aan bij hetgeen wij tijdens het project nodig hebben. Abird stelt zich flexibel op en weet goed in te springen op onze behoeftes.”

 

 

        

De Pioneering Spirit (eerder de Pieter Schelte genaamd) voer op donderdag 8 januari 2015 de Rotterdamse haven binnen. Het enorme catamaran schip is 382 meter lang en 124 meter breed. 

Op de maasvlakte wordt onder andere de hefconstructie gemonteerd waarmee het schip in staat zal zijn een boorplatform op zee in één keer van zijn plaats te halen.

Het schip is uniek in zijn soort en wordt volledig uitgerust om booreilanden in één stuk te installeren of te verwijderen.

  • Meer informatie over de Pioneering Spirit van Allseas kunt u hier vinden.
  • Ons assortiment stroom en verlichting kunt u vinden op onze website. 

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg