Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Back-up dieselgenerator bij Global-e datacenter

Het Global-e datacenter in Rijen is sinds de start in 2009 een groot succes. Een grote diversiteit aan bedrijven maakt inmiddels gebruik van de vele geavanceerde faciliteiten die het datacenter hen biedt. Het Global-e datacenter mag zich qua certificering- en veiligheidsmaatregelen tot de koplopers rekenen.

Goede voeding van cruciaal belang

Het vormgeven van een 300% betrouwbare oplossing met een hoge redundantie is verglijkbaar met een marathon loper, alles juist gedoseerd, perfect in balans en goede voeding. Voeding is voor een datacenter dan ook een zeer belangrijke factor, immers om een hoge mate van zekerheid te kunnen bieden, is een betrouwbare noodstroomvoorziening onontbeerlijk. In een wereld waarin vrijwel alles via het internet en via servers wordt geregeld, is een stroomstoring simpelweg niet wenselijk. Om dit te allen tijde te vermijden, zocht Gobal-e naar de juiste partner op dit gebied.

1000 kVA back-up vermogen achter de hand.

Abird faciliteert Global-e datacenter vanaf haar start met een passende noodstroomvoorziening. In het eerste jaar nog met een 300 kVA generator, maar door de sterke groei van Global-e nam ook de grootte van het benodigde back-up vermogen toe. Door slim gebruik te maken van een operational lease constructie van Abird, groeide de noodstroomoplossing op passende wijze mee. In 2012 is er overgeschakeld op een 500 kVA en eind 2014 is deze vervangen door een 1000 kVA generator. Over de afweging tussen kopen en operational lease zegt Ronald Voermans, directeur bij Global-e het volgende:

“Bij de laatste opwaardering naar de generator van 1000 kVA hebben we het kopen van de generator ter referentie inzichtelijk gemaakt. Echter is ons eerste belang “zekerheid”, daarna flexibiliteit en goede service. Wie een betrouwbare generator wil kopen, moet naast een forse investering ook rekening houden met het feit dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Bij Global-e hebben we verstand van bits en bytes, niet van dieselmotoren."

"We zijn daarom zeer content met de huidige operational lease oplossing van Abird, buiten de safety checks hebben we geen omkijken naar het onderhoud en kunnen dus altijd vertrouwen op het optimaal functioneren van de generator. Daarnaast biedt het ons meer flexibiliteit dan kopen. Bij de huidige groei kunnen we eenvoudig overschakelen naar een generator met een nog groter vermogen.”

Plaatsing 300 kVA in 2009

 

Plaatsing 1000 kVA in 2014

 

Testen van de back-up installatie

Op de vraag hoe er wordt  gewaarborgd dat de back up installatie goed functioneert, antwoordt Dhr Voermans:

"Er is tot nu toe nog nooit een storing geweest en dat is een zeker gevoel, elke maand worden onze back-up voorzieningen volgens een streng draaiboek getest. We testen dan de werking van de UPS systemen en de generator, uiteraard doen we dit zonder dat de netstroom er daadwerkelijk af gaat. Twee keer per jaar houden we een grootschalige test waarbij we daadwerkelijk “door het donker” gaan. Met de volledige netspanning uitgeschakeld draaien we dan volledig op eigen kracht, hierbij is ook altijd een technisch medewerker van Abird aanwezig.“

Een goede service en een vertrouwd team

Ronald Voermans over de samenwerking met Abird:

“Wij werken nu 6 jaar met Abird samen en zijn heel tevreden over de dienstverlening. In de 6 jaar dat we samenwerken komen er altijd dezelfde Abird medewerkers , zij kennen ons veiligheidsprotocol en weten inmiddels precies hoe onze back-up installatie werkt. Dat werkt efficiënt en het is ook een fijn idee voor het geval er ooit echt iets aan de hand mocht zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Global-e datacenter

Klik hier voor meer informatie over ons aanbod aggregaten 

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg