Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

100% olievrije perslucht bij Airpack

Airpack, producent van klant specifieke compressors, drogers en stikstof generatoren voor de olie en gas industrie, is enthousiast over de nieuwe 100% olievrije compressoren van Abird. Airpack huurde recentelijk twee van deze compressoren voor het testen van een stikstof generator voor een offshore installatie van een bekende olie en gas producent.

Voordat Airpack een stikstof generator aan de klant levert, wordt deze eerst uitgebreid getest. Tijdens de test wordt de werkelijke situatie en werking van de machine volledig nagebootst. Bij deze specifieke stikstof generator was hier 100% olievrije lucht met een capaciteit van 3000 Nm3/uur bij 9 bar(g) en een drukdauwpunt van -40C˚voor nodig. Om hierin te voorzien heeft Abird twee olievrije compressoren en twee adsorptiedrogers geleverd. 

  

“Bij het testen van dit soort generatoren is het van groot belang dat de perslucht volledig vrij is van olieresten en vervuiling. De kleinste olie- of waterdeeltjes zouden al tot problemen kunnen leiden en daarom is absolute gegarandeerde schone lucht van groot belang.”Ramon Dorreman, project manager bij Airpack licht toe:

  “Om ervoor te zorgen dat de waterdamp/het vocht in de door de compressor aangezogen lucht wordt verwijderd zijn er naast de 100% olievrije compressoren ook twee adsorptiedrogers ingehuurd. De droogstof in deze drogers zorgen ervoor dat eventuele waterdamp uit de (buiten)lucht wordt gefilterd met als het resultaat droge en schone perslucht.”

Airpack is al langere tijd klant bij Abird en huurt naast de olievrije compressoren met regelmaat onder andere oliegesmeerde compressoren en generatoren in.

Ramon Dorreman, project manager bij Airpack over de dienstverlening van Abird:

“Onze vaste contactpersoon bij Abird helpt ons altijd goed en denkt elk project weer met ons mee. Bij de levering en installatie komt er altijd een vaste monteur mee die een goede uitleg en instructie geeft. Ook indien er een keer een probleem is, wordt er snel en adequaat gereageerd. Al met al zijn wij erg tevreden over de dienstverlening van Abird.”

“Ook de levering van de 100% olievrije compressoren en adsorptiedrogers is vlekkeloos verlopen. Zowel over het advies als over de installatie, instructie en het weer ophalen van de machines zijn wij weer zeer te spreken.”

 

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg