Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Ademluchtunits voor CTS Netherlands B.V.

Onze afnemers zijn uiteenlopend van de industrie en petrochemie tot aan de tankbouw. Ons assortiment is dan ook afgestemd op onze marktgebieden en biedt een breed scala aan producten voor een diversiteit aan werkzaamheden. Een goed voorbeeld zijn onze nieuwe ademluchtunits.

CTS is gespecialiseerd in de bouw en onderhoud van domes, drijvende daken seals en diverse appendages ten behoeve van opslagtanks. CTS heeft werkzaamheden uitgevoerd aan olie opslag tanks in de Botlek te Rotterdam. De werkzaamheden werden aan de bovenzijde van de tank uitgevoerd, waardoor men in aanraking kan komen met stoffen die de gezondheid zouden kunnen schaden. Om de veiligheid van de medewerkers veilig te stellen, is er gebruik gemaakt van de ademluchtapparatuur van Abird. Met behulp van deze apparatuur zijn de medewerkers van schone veilige ademlucht tijdens de werkzaamheden bovenop de tank.  

CTS hecht immers veel waarde aan veilig werken en op het gebied van ademluchtvoorziening is regelgeving van groot belang. Abird zorgt ervoor dat alle ademlucht units en bijbehorende slangen en beschermingsmiddelen voorzien zijn van een geldig certificaat en gecontroleerd zijn volgens de S.I.R. norm en EN12021. Daarnaast voldoen de ademluchtunits aan de strengste eisen en zijn ze voorzien van een back-up susteem en een visueel en akoestisch alarm.

Naast het belang van veiligheid, is het voor CTS tevens belangrijk dat een leverancier een goede service levert, 24/7 support levert en meedenkt met de klant op het gebied van mogelijkheden en kosten. Één van de uitdagingen op dit project was de grote hoeveelheid mensen die gelijktijdig voorzien moesten worden van verse lucht. Abird heeft als oplossing geïnvesteerd in een nieuwe luchtslang welke van de ademluchtunit naar het dak werd geleid en vervolgens daar kon worden opgesplitst in meerdere ademlucht slangen. Hierdoor konden meer mensen werken vanuit één ademluchtunit, waarmee op een veilige manier toch ook kosten konden worden bespaard.

CTS is zeer te spreken over de samenwerking met Abird. Eerder werkte CTS ook met Abird op een project in de Eemshaven. Gedurende het gehele projecten zijn geen storingen geweest en er wordt teruggekeken op een goede samenwerking.

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg