Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Abird levert materieel aan NH3 project

In Geleen/Stein legt de firma A.Hak drie nieuwe leidingen. De leidingen lopen van het Chemelot terrein naar de haven in Stein en zullen dienen om schepen met vloeistof te kunnen laden en lossen. Het betreft twee RVS pijpleidingen voor het transport van Urean en Salpeterzuur en één stalen leiding voor het transport van Ammoniak. In totaal wordt er ongeveer 10 kilometer aan leidingen geplaatst met 780 lassen.

Het gehele project, genaamd NH3, zal bestaan uit twee fases. De eerste fase is nu afgerond. Voor beide fases zullen zowel Abird als De Wit Las- en Snijtechniek diverse materialen leveren.

Laswerkzaamheden
Voor de laswerkzaamheden op locatie heeft Abird diverse TIG machines geleverd met gasgekoelde pakketten van 30 meter. Voor dit project heeft A.Hak meerdere P-welders ingezet waarop de lasapparatuur is geïnstalleerd. De pakketten worden via de arm van de P-welder naar de lastent geleid. Het voordeel van de P-welder is dat men alle materialen in één keer over het terrein kan verplaatsen, zonder de apparatuur af te koppelen. Naast lasapparatuur heeft Abird ook een 5m³ compressor en slijptollen geleverd.

Verbruiksmaterialen
De Wit Las- en Snijtechniek (onderdeel van Abird) heeft de benodigde lastoevoegmaterialen van Böhler en Lincoln Electric geleverd. Voor het bepalen van de juiste materialen zijn vooraf diverse testen uitgevoerd.  Voor het spoelen van de RVS leidingen heeft De Wit / Abird advies gegeven over de te gebruiken backinggasmaterialen. Uiteindelijk zijn er diverse backkinggas materialen van Walter Schnorrer geleverd.

   

Het project is nog in volle gang en zal eind 2014 klaar zijn. 

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg