Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Abird aan de slag bij de Galecopperbrug

Abird levert diverse tijdelijke materialen en voorzieningen ten behoeve van de renovatie van de Galecopperbrug. Van 2013 tot 2015 renoveert Rijkswaterstaat deze brug, welke onderdeel uitmaakt van de A12 bij Utrecht. De brug wordt versterkt en het wegdek wordt vernieuwd. Door de brug op te vijzelen, komt de doorvaarthoogte enkele tientallen centimeters hoger te liggen.

De A12 vormt een belangrijke verkeersader en het is daarom van belang dat het project binnen de afgesproken tijdsplanning wordt gerealiseerd.

Meedenken over de planning en inzet van tijdelijk materieel

Voor dit interessante wegenbouwproject is Abird gevraagd om mee te denken over de inzet van het tijdelijke materieel zoals onder andere industrieel gereedschap, lasapparatuur en de lucht-, licht- en stroomvoorzieningen. Door de jarenlange ervaring met grote industriële projecten weet Abird als geen ander dat er bij dit soort projecten meer komt kijken dat alleen het leveren van het materieel. We zetten deze ervaring graag in ten behoeve van de voortgang van en de veiligheid  tijdens dit mooie project.

Geen vertraging ofwel continu door kunnen werken

Gezien de tijdsdruk waaronder de renovatie van de brug staat, is het van belang dat de verschillende aannemers altijd (en veilig) door kunnen werken. Om zowel het overzicht als de totale coördinatie te waarborgen, heeft Abird één vaste projectleider aangesteld. De projectleider zorgt er onder andere voor dat elke aannemer op het juiste moment de gewenste materialen en voorzieningen tot zijn beschikking heeft. 

 

Back-up stroomvoorziening en volledige ingerichte werkplaatsen

Om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden altijd door kunnen gaan, zijn er tevens diverse back-up generatorsets opgesteld. De generatoren kunnen op elk moment worden ingeschakeld zodat er geen onnodige vertraging wordt opgelopen door het wegvallen van de stroomvoorziening.  Op de vloer onder de brug, heeft Abird om de twintig meter een veilige werkplek heeft gecreëerd. Deze werkplekken zijn voorzien van stroomaansluitingen, verlichting, lasapparatuur, afzuiging en het gewenste handgereedschap. 

Meer weten over de renovatie van de Galecopperbrug project: kijk voor video's en informatie op de website van Rijkswaterstaat 

Kijk voor ons volledige verhuur aanbod op www.abird.nl/verhuur . Abird levert tijdens dit project materieel uit diverse productgroepen zoals: 

  • Stroomvoorziening
  • Persluchtvoorziening
  • Verlichting
  • Lasapparatuur
  • Industriële gereedschappen
  • Hef- & hijsmiddelen 

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg