Abird

   "We zijn al 50 jaar thuis in de industriële en maritieme sector. We kennen de regels en toepassingen als geen ander."

Stroom en licht op Aasta Hansteen project Hertel

Abird levert een diversiteit aan materieel ten behoeve van het Aasta Hansteen project dat is aangenomen door Hertel Offshore. Hertel ontwerpt en bouwt in opdracht van Hyundai Heavy Industries het dek met de leefvertrekken voor op het Statoil platform in het Aasta Hansteen olieveld voor de kust van Noorwegen.

De constructie wordt vervaardigd van staal en de accommodatie zal uiteindelijk 108 personen kunnen huisvesten. Vanwege de noordelijke ligging van het platform, dient  de accommodatie geschikt te zijn voor een extreem koude omgeving waardoor goede isolatie en klimaatbeheersing belangrijk is. Al met al een heel mooi project om aan mee te mogen werken.

  

Tijdens de verschillende fases van het project verzorgt Abird diverse voorzieningen voor Hertel Offshore. Gedurende de bouw levert Abird onder andere de 500 en 250 kVA dieselgeneratoren ten behoeve van de stroomvoorziening van las-werkzaamheden, verlichting en verwarming. 

Naarmate de bouw vordert en de isolatie wordt aangebracht dient de gehele accommodatie geacclimatiseerd te worden. Hiervoor levert Abird onder andere de condensdrogers, heaters en dataloggers voor de temperatuur en luchtvochtigheid.

Nadat de bouw is afgerond, zal het geheel worden getest waarbij ook tijdelijk elektrisch vermogen nodig is om het klimaat binnen op peil te brengen. In de transportfase zal de accommodatie door middel van een ponton naar Korea worden gevaren. Ook tijdens deze tocht zal het binnenklimaat op peil worden gehouden en zullen wij hier de stroomvoorziening voor leveren.  

Voor het Aasta Hansteen levert Abird onder andere 

  • Dieselgeneratoren in diverse vermogen
  • Verdeelkasten en kabels
  • Diversiteit aan verlichting
  • Elektrische kachels
  • Condensdrogers
  • Data loggers voor temperatuur en vochtigheid

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Veiliger werken?

Ontdek het assortiment persoonlijke bescherming

Lees meer

Lasdampafzuiging

Veilig werken tijdens uw laswerkzaamheden

Lees meer

Ademlucht units

Abird biedt zowel 3- als 4-persoons ademluchtunits

Lees meer
+31 10
416 5511
Bel voor advies & mogelijkheden
24/7 bereikbaar
direct-contact-abird.jpg